Хіти тижня. "Рука Кремля": Відео з камери спостереження у згорілому ТРЦ "Зимова вишня", яке розвіює кілька "фейків" про трагедію

На кадрах видно, що двері кінозалів не були зачинені, пожежа від початку не мала такого катастрофічного масштабу, а у людей не було великої паніки.

Активіст із Кемерова Ігор Востріков опублікував відео у своєму Instagram, звідти воно поширилося мережею, передають Патріоти України.

На початку камера показує період, коли у червоному залі ТРЦ уже палала пожежа, але ще не дісталася кінозалів. Люди спокійно прогулються коридорами. Потім туди вривається хмара диму і починається масова евакуація.

Двері всіх трьох залів кінотеатру на четвертому не були зачинені, доводить запис. Люди евакуювалися з них протягом навіть двох хвилин після початку пожежі.

Версія про зачинені кінозали була поширена в мережі. Пізніше Востріков опублікував відео, в якому спростував її. Доводив, що кінозали були відкриті. Двері одного із них, де було 13 діти, забарикадував зсередини чоловік. Так намагалися врятуватися від полум'я. Тому й згоріли. Цього на опублікованому зараз відео не видно.

Цей відеозапис є, скоріше за все, тим, про який Востріков раніше говорив: "Хлопці, я бачив відео з камер спостереження. Влада нам говорить правду. В інтернеті постійно з'являються "фейки". Востріков під час пожежі у "Зимовій вишні" втратив сестру, дружину та трьох дітей. Потім очолив ініціативну групу з розслідування подій під час трагедії.

На 31 березня активісти групи "Протестний Сибір" планували мітинг. Увечері 30 березня Востріков записав відео, в якому закликав відмовитися від вуличних акцій, відпочити та дочекатися результатів розслідування. Мітинг не відбувся.

За останній тиждень позиція чоловіка змінилася. 27 березня він критикував Путіна та місцеву владу. Тепер вважає, що Путін не винен, а винна система, місцеві корумповані структури.

Інтернет-розслідувачі з'ясували, що Вострікова супроводжує Микола Поповський - охоронець дачі президента РФ Володимира Путіна на Алтаї. Саме Поповський був поруч із Востріковим під час інтерв'ю російським пропагандистам (на скріні з відео - ліворуч, з бритою головою). У ньому чоловік заявив, що не має претензій до Путіна та губернатора області Амана Тулєєва. Поповський брав участь в якості масовки при зустрічі Володимира Путіна з громадянами в інших випадках, стверджують в інтернеті.

Вострікова на прес-конференції супроводжував охоронець дачі Путіна

Опублікував: Олег Устименко

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...