Один з найбільш корисних зимових продуктів, який на думку лікарів обов'язково повинен бути присутнім в раціоні в осінньо-зимовий сезон - це селера.
За силою цілющих властивостей селеру ставлять на один рівень з женьшенем, передають
Патріоти України.
Вчені настійно рекомендують додавати селеру в супи і салати, - але найкраще вживати цей овоч в поєднанні з оливковою олією. Селера допомагає загальмувати старіння організму - цьому сприяє унікальний набір білків, вітамінів, кислот і мінералів, який міститься в ній і забезпечує стабільну роботу клітин.
Зокрема, селера багата вітамінами групи В, містить провітамін А, вітамін К, вітамін Е і аскорбінову кислоту. У коренеплодах і листках рослини містяться цінні амінокислоти: каротин, аспарагін, нікотинова кислота, тирозин, ефірні масла і мікроелементи.
У природі практично немає альтернатив селері, відзначають фахівці. Вживання селери активізує виведення з організму шлаків і токсинів, тим самим підтримуючи хороший стан шкіри. Крім того, селера є антиоксидантом: цей овоч бореться з вільними радикалами, які руйнують клітини і провокують розвиток онкологічних захворювань. Сік селери активно застосовується в косметології як протизапальний і антивугревий засіб.
Крім того, селера має сечогінний ефект, в результаті чого сприяє виведенню з організму зайвої води, нормалізує вагу. Завдяки поєднанню вітамінів і мінералів в своєму складі селера забезпечує стійкість клітин організму до шкідливих впливів - з цієї причини селера виявиться особливо корисною для хворих на цукровий діабет, літніх людей.
В сучасній оселі з'являється все більше техніки, яка суттєво полегшує щоденне прибирання. Очищення поверхонь без використання хімічних засобів стає можливим завдяки пароочиснику. Ефективний у боротьбі з брудом, мікробами та пилом, прилад чудово підходи...
Ремінь газорозподільного механізму (ГРМ) - забезпечує синхронну роботу клапанів і поршнів, контролюючи їхній рух. Якщо ремінь ГРМ виходить з ладу, це часто призводить до серйозних пошкоджень двигуна. У дизельних автомобілях, де двигуни працюють під під...