Хіти тижня. Що треба знати про українську гаубицю "Богдана": ТОП-10 фактів про новинку

В Україні стартували випробування новітньої вітчизняної гаубиці - 155-міліметрової самохідної артилерійської установки (САУ) Богдана із максимальною дальністю стрільби до 60 км.

Це перша гаубиця з натівським калібром українського виробництва. Журналісти розповіли про особливості цієї установки в своїй інфографіці, передають Патріоти України.

Вперше знаряддя буде показано широкій публіці на параді в День незалежності 24 серпня. Після завершення випробувань гаубиця надійде на озброєння ЗСУ.

1. Богдана - перша українська гаубиця із гарматою 155-міліметровго калібру, що відповідає стандартам НАТО. Зараз на озброєнні в українській армії знаходяться знаряддя радянського, 152-міліметрового калібру.

2. Гаубиця сконструйована на шасі повнопривідного військової вантажівки КрАЗ-6322 з колісною формулою 6х6 виробництва Кременчуцького автомобільного заводу.

3. Колісне шасі, яке вперше застосовується на українських самохідних гаубицях, забезпечує більш високу мобільність, ніж гусеничне.

4. Знаряддя оснащене автоматизованою комп'ютерною системою управління і наведення вогню. Управління системою здійснюється зсередини кабіни, із зовнішнього пульта, а також дистанційно.

5. Контейнери для боєприпасів вміщають до 20 снарядів

6. Скорострільність САУ Богдана - 6 пострілів на хвилину.

7. Максимальна дальність стрільби осколково-фугасними снарядамі- 35-40 км.

8. Максимальна дальність стрільби активно-реактивними снарядами - 45-60 км.

9. Мінімальний радіус стрільби - 780 м.

10. Вага гаубиці - 28 т.

Джерело: Новое время

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...