Хіти тижня. Спецпідрозділ "Вега" НГУ отримав новий офіційний камуфляж (фото)

Польовий костюм відмінно підходить для маскування на тлі степового ландшафту.

Спецпідрозділ "Вега". Фото: Milnavigator

Спецпідрозділ “Вега” продемонстрував новий камуфляж. Польовий костюм типу Горка з патерном “Хижак” відмінно підходить під наш степ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Військовий навігатор. До камуфляжу є накладки з кордури на колінах і ліктях + нова модель шолома від Науково-виробничого підприємства “ТЕМП-3000”.

Підрозділи НГУ, що охоронятимуть ВРУ та громадянський порядок будуть в формі синього кольору. А бригади оперативного призначення та спецпідрозділи, тобто ті, хто воюють, мають бути в оливі та хижаку.

Бійці спецпідрозділу "Вега" в новому камуфляжі. Фото: Мilnavigator

Окремий загін спеціального призначення "Вега" – загін спеціального призначення Національної гвардії України Західного територіального управління. В 2016 створений на базі раніше розформованого спецпідрозділу внутрішніх військ МВС України "Вега".

Спеціалізація підрозділу — попередження диверсій і боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника. Працюють контрснайперським способом та беруть участь у спецопераціях, спрямованих на стабілізацію ситуації на прифронтових територіях на сході України.

Спецпідрозділ "Вега" входив до складу частини спеціального призначення № 3027 "Барс" (смт Нові Петрівці Київської області). В 2013 році спецпідрозділ «Вега» об’єднали з загоном спецпризначення з "Омега" у "Окремий загін спеціального призначення по боротьбі з тероризмом".

В 2015 спецпідрозділ реформували в окремий загін спеціального призначення "Вега Захід" НГУ та перебазовали до Івано-Франківська. Бійці спецпідрозділу виконують завдання в зоні бойових дій на сході України, беруть участь в АТО на Донбасі та виконують інші завдання по боротьбі з тероризмом та диверсійною діяльністю РФ.

Варто додати, що бійці окремого загону з перших днів проведення Антитерористичної операції беруть участь у активній фазі бойових дій та визволенні міст і стратегічно важливих об’єктів від окупантів. Завдяки їхньому професіоналізму свого часу вдалося звільнити міста Слов’янськ, Краматорськ, Вуглегірськ, Дебальцево. А відмінна фізична підготовка дала змогу зберегти їхні життя.

Принагідно зазначимо, що одинадцять бійців загону нагороджено орденами "За мужність", близько сорока – високими державними нагородами".

Опублікував: Інна Мартинчук

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...