Хіти тижня. Сторінками історії: Як створювали легендарну радянську "Копійку" (фото, відео)

9 вересня 1970 року на Волзькому автомобільному заводі почали випускати легкові автомобілі ВАЗ-2101 "Жигулі". Седан коштував 5600 карбованців.

За основу взяли італійський автомобіль Fiat-124 1966 року випуску. Конструкцію автомобіля трохи допрацювали, враховуючи радянські умови, передають Патріоти України.

Зокрема, встановили посилені підвіски і кузов, задні дискові гальма замінили на барабанні, збільшили дорожній просвіт. Встановили зовнішнє дзеркало заднього виду, поміняли ручки дверей - зовнішні на втоплені.

Автомобілі, які експортували за кордон, назвали Lada 1200. Для іноземного ринку виготовили 57 тис. машин. Їх відправляли до Чехословаччини, Болгарії, Угорщини , Югославії, Франції, Великобританії, Австрії, Швейцарії, Єгипту та Нігерії.У грудні 1973 року го на заводі випустили мільйонний автомобіль.

Усього за 18 років випуску з конвеєра зійшло 4,8 млн екземплярів ВАЗ-2101 "Жигулі".




Джерело: Gazeta.ua

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...