Хіти тижня. "Танк для жебраків": Російський експерт визнав перевагу старенького, але модернізованого "українця" Т-64 над новим основним танком ЄРЕФії

Здавалося б, через важке перше десятиріччя від смерті СРСР більша та багатіша імперська Росія мала краще зберегти, а потім ефективніше модернізувати своє ВПК, ніж "жебрацька" й "бендерівська" Україна. Однак ні

Критикам модернізації колись передового харківського Т-64 (виробництво новітнього «Оплоту» в 10-ро дорожче.-ред.) слід зважати, що і наче багата Росія не кидає гроши виключно на штампування нових зразків «Армат» та Т-90, але паралельно намагається відносно дешево модернізувати Т-72, що вироблялися за часів СРСР і виробляються зараз на території РФ, зазначають Патріоти України

Російський військовий журналіст та експерт Олексій Хлопотов заявив, що поліпшена версія українського Т-64 перевершує російський модернізований танк Т-72Б3.

Напередодні ДП «Харківський бронетанковий завод» провів модернізацію більше сотні танків Т-64БВ. Новину підхопили російські ЗМІ, почавши критикувати український танк, заявляючи, що «біндєри» копіюють «прогресивні» російські технології.

Ряд інформаційно- пропагандистських джерел РФ назвали український Т-64 «танком для бідних». У свою чергу Олексій Хлопотов підкреслив, що на тлі української розробки, російський T-72B3 є «танком для жебраків».

Український танк оснащений сучасною прицільної системою, яка досягла продуктивності, порівнянної з білоруської системою «Сосна», встановленої на російському танку Т-72Б3.

Крім того, прицільна система навідника вдосконаленого Т-64 має вбудований тепловізор, який виявляє, ідентифікує і вражає 125-міліметровою гарматою противника в будь-який час доби і за будь-яких погодних умовах.

Інші вдосконалення українського танка включають цифрову радіостанцію «Либідь К-2РБ», яка представляє собою скопійовану версію американської «Мотороли», а також супутникову навігаційну систему.

Що стосується T-72B3, російський танк оснащений радіостанцією P-186, яка може здатися застарілою. Більш того, супутникова навігаційна система в російській версії взагалі відсутня.

Також український танк оснастили реактивною бронею нового покоління «Ніж», котра істотно перевершує російську броню «Контакт-5».

Серед іншого український Т-64 має закритий 12,7-міліметровий кулемет, встановлений на верхній частині командирського люка, завдяки чому можна вести вогонь, не перебуваючи в полі зору супротивника. У свою чергу в танку Т-72 командир може бути убитий снайпером або осколками.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...