Хіти тижня. Загроза цілком реальна: Російські окупанти на Донбасі замислили підірвати свою "ядерну бомбу"

Відкачування води на шахті «Юнком», розташованої на окупованій території Донецької області, на якій в 1979 році був проведений ядерний вибух, буде повністю зупинена 14 квітня.

ЗМІ бойовиків з посиланням на «міністерство вугілля і енергетики» «ДНР» повідомляють, що на підприємстві ведеться демонтаж устаткування, передають Патріоти України.

На думку окупантів, «мокра» консервація об'єкта «Кліваж» шахти «Юний комунар» не приведе до забруднення екології. До таких висновків після проведення досліджень прийшли «вчені ряду профільних наукових інститутів».

«Начальник відділу реструктуризації та закриття вугільних підприємств Мінвугілля і енергетики» «ДНР» А. Смислов зазначив: «Згідно з даними цих інститутів, ліквідація шахти з повним її затопленням не викличе ніяких екологічних наслідків і впливу радіоактивних речовин на поверхню і на сусідні шахти».
За інформацією, поточна радіаційна обстановка на вугільному підприємстві «відповідає природному радіаційному фону», «припинення відкачки води на шахті "Юний комунар" не приведе до виходу радіонуклідів на поверхню землі, в грунтові та поверхневі води». Окупанти додали: «Забруднення ґрунтових і поверхневих вод виключено».
Опублікував: Олег Устименко

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...