Хіти тижня. "Заслон" і "Шершень": Експерт вказав на переваги нової української зброї

Комплекси активного захисту для бронетехніки "Заслін" і "Шершень", серійне виробництво яких було розпочато в Україні, перевершують зразки попереднього покоління, а також російські аналоги - "Розу" і "Діадему".

Про це йдеться в блозі координатора групи "Інформаційний спротив", експерта Центру військово-політичних досліджень Костянтина Машовця, передають Патріоти України.

"У "Заслону" в порівнянні з такими ж комплексами попереднього покоління і російськими "Розою", "Діадемою", більша швидкодія, надійність спрацьовування, діапазон працездатності. Це додатковий захист для танків, бойових машин піхоти, бронетранспортерів, від сучасних і перспективних протитанкових боєприпасів", - пояснив він.

Машовець зазначив, що в Україні є розробки таких комплексів ще починаючи з 2003-2005 років, і вони можуть ставитися на ту бронетехніку, яка зараз перебуває на озброєнні ЗСУ. "Вони адаптовані для розміщення на бронеоб'ектів і для їх розміщення немає якихось особливих вимог або умов", - додав він.

За словами експерта, поставка даного озброєння за кордон, зокрема до Туреччини, дасть Україні ряд вигод. "По-перше, при поставках за кордон української зброї виручка з цих коштів йде в бюджет України, який витрачається і на Збройні Сили України", - пояснив він.

По-друге, додав Машовець, є можливості відпрацьовувати серійне виробництво невеликими партіями. "По-третє, можна доводити до розуму експортовані системи озброєння перед поставками власне в ЗСУ. Ну, а загалом, є багато факторів, які позитивно позначаються на технічному забезпеченні нашої власної армії і можливості вітчизняного ВПК", - підсумував він.

Експерт підкреслив, що експорт озброєнь і бойової техніки не повинен негативно позначатися на відповідному забезпеченні ЗСУ, потреби яких повинні бути пріоритетом.

Опублікував: Олег Устименко

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...