Хто там проти торгівлі із агресором?: Українські комунальні підприємства закупили автобуси ПАЗ із Росії (документи)

Усі вказані тендери виграло ТОВ “Радіал-Україна”, яке офіційно зареєстроване в Києві.

Автобус "ПАЗ". Фото: РБК.

Міські ради Сум, Чутового та міста Тростянця закупили автобуси ПАЗ 42-34-04, виготовлені Павловським автобусним заводом у Нижньогородській області РФ. Відповідні тендерні процедури зафіксовані на інтернет-майданчику ProZorro, передають Патріоти України.

Усі вказані тендери виграло ТОВ “Радіал-Україна”. Так, Комунальне підприємство “Зелене будівництво” Сумської міської ради закупило один автобус вартістю 1 200 000 гривень.

Комунальне підприємство Тростянецької міської ради “Тростянецькомунсервіс” (Сумська область) уклало договір про купівлю одного автобусу ПАЗ вартістю 1 099 700 гривень.

Комунальне підприємство “Мегасервіс – Чутове” селища міського типу Чутове Полтавської області також уклало договір про купівлю російського автобуса вартістю 1 099 700 гривень.

Нагадаємо, у лютому 2017 року вже повідомлялося, що загалом на сайті ProZorro можна віднайти понад 10 прецедентів закритих і поточних торгів, у яких заявлені вимоги чи пропозиції автобусу ПАЗ.

Варто зауважити, що підприємство ТОВ “Радіал-Украина”, яке й постачає виготовлені в Росії автобуси, зареєстроване в Києві за тією ж адресою, що й основний офіс групи компаній АІС, яка пропонує на тендерах автобуси “Мрія” на базі російських ПАЗів.

Компанія АІС на конкурсній основі отримала право офіційного представника в Україні більшості російських автовиробників. Так, “АІС” – ексклюзивний імпортер марок ГАЗ, УАЗ, ПАЗ, ЛіАЗ, ГолАЗ, КАВЗ, а також офіційний дилер марок КАМАЗ, МАЗ і УРАЛ.

Скандал із автобусами “Мрія” розгорівся іще влітку 2016 року. Ця модель – той самий Паз 42-34, злегка модифікований в Україні для надання нової назви в документації. Відтак в документах такі транспортні засоби прописані як “машини вітчизняного виробництва”, хоча компанія, яка купує для переобладнання ці автобуси, платить російському заводу.

“Автобуси ввозять з Росії готовими на 95%. За документами вони звичайні пасажирські. В Україні їх переобладнують на шкільні – замінюють сидіння, прикріплюють ремені безпеки, встановлюють сигнальні маячки і кріплять нове клеймо: замість російського ПАЗ – українське ПАЗ “Мрія”, – пояснила схему керівник департаменту освіти і науки Миколаївської ОДА Алла Веліховська.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...