"Кіпрська афера": Через націоналізацію "Приватбанку" брати Суркіси втратили астрономічну суму, - ЗМІ

Сума втрат Ігоря та Григорія Суркісів в результаті цієї операції перевищила 200 млн дол. І в цілому (з урахуванням внутрішньоукраїнських вкладів) може досягати майже 300 млн.

Брати Суркіси. Фото: Знай.ua.

Через націоналізацію "Приватбанку" бізнесмени Григорій і Ігор Суркіси могли втратити до 300 млн доларів. Про це пише Юрій Сколотяний у статті для "Дзеркала тижня", передають Патріоти України.

"За інформацією ZN.UA, серед головних постраждалих від примусового списання депозитів опинилися брати Григорій та Ігор Суркіси. Сума їх "кіпрських" втрат в результаті цієї операції перевищила 200 млн дол. І в цілому (з урахуванням внутрішньоукраїнських вкладів) може досягати майже 300 млн. (або близько 8 млрд грн в еквіваленті)", - зазначив автор.

"Навряд чи ці панове мають намір змиритися з втратою левової частки своїх статків, так що непрості розборки в міжнародних судах українську державу напевно чекають і по цій лінії. Хоча на Кіпрі у "Привата" відкрита філія (а значить, він підпадає під норми українського законодавства), вплив на його судову систему української держави далеко не такий однозначний, як в місцевих юрисдикціях", - йдеться в матеріалі.

"За даними журналістів, пану Коломойському від імені восьми своїх компаній уже вдалося оскаржити процедуру списання, заарештованих рахунків в кіпрській філії на суму 250 млн дол. Чим закінчиться і ця розбірка (а це, на секундочку, більше 6,5 млрд грн), поки не очевидно", - йдеться в статті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...