Кличку час висловити глибоку стурбованість: В Києві злочинці-забудовники знесли пам'ятку архітектури

Будинку-пам'ятки з білими ромашками, такого тендітного, беззахисного й улюбленого всіма киянами на вул. Златоустівській, 35, більше немає.

Руїни на місці старовинного будинку. Фото: "Фейсбук".

У Києві знесли будинок з ромашками, який напередодні незаконно позбавили статусу пам'ятки архітектури. Про це повідомила депутат Київради Олена Єскіна у себе на Facebook, передають Патріоти України.

"Історичного будинку-пам'ятки з білими ромашками, такого тендітного, беззахисного й улюбленого всіма киянами на вул. Златоустівській, 35, більше немає. Знесли декілька годин тому, ми не встигли. Ще продовжує працювати техніка", - написала депутат.

Єскіна також додала, що незадовго до руйнування, їй стало відомо, що історичну будівлю було незаконно позбавлено статусу пам'ятки архітектури. "Відома стародавня садиба 1910 року була протиправно виключена Департаментом культури КМДА з реєстру щойно виявлених об'єктів культурної спадщини і готується до знесення корпорацією Укрбуд", - зазначила вона .

"Ми очікували щось подібне, коли його підпалили в лютому цього року і він був зарахований до категорії аварійних, але нас запевнили в управлінні охорони культурної спадщини, що такого ніколи не допустять", - підкреслила Єскіна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...