Коли закриті списки та мажоритарщики за "гречку": Чому нардепи полюбляють розкіш та "розпальцьовку"

Питання лежить суто в психологічній площині. Люди, які збагачуються дуже швидко, не цінують важкої праці і не розуміють чому їм не варто любити предмети розкоші.

Ілюстрація:24tv

Депутати в сесійній залі Верховної Ради постійно демонструють коштовні годинники та інші дорогі аксесуари. Вартість деяких виробів сягає сотні тисяч доларів. Журналісти Gazeta.ua запитали у експертів, чому у нардепів виникає бажання повихвалятись своїми статками, передають Патріоти України.

Юрій Касьянов, волонтер:

"Депутати мають більше грошей за інших жителів України, тому і демонструють своє багатство. В 90-х роках минулого століття стався психологічний злам - всім сказали, що успішні люди мають бути тільки багатими. Тому селянин купував за останні гроші японський позашляховик, щоб по селу ганяти курей.

А для тих, хто потрапив до Верховної Ради, ця проблема ще більша. Вони ж нічого не досягли самостійно - або крали все життя, або отримали гроші за голосування чи із партійної каси. Більшість людей на планеті не носить годинники, бо користується мобільними, або просто не може їх придбати.

В нашій країні талант і розум підмінили на бажання мати гроші і ходити із годинником за сотні тисяч доларів. Це відгомін із блатного життя, коли колишній Генпрокурор Ренат Кузьмін співав "Мурку", а представник президента в парламенті і дружина сучасного Генпрокурора Ірина Луценко копіює Януковича і згадує "козлів". Темні часи настали для України. Народ своїм мовчання продукує таку еліту".

Дмитро Гнап, журналіст:

"Питання лежить суто в психологічній площині. Люди, які збагачуються дуже швидко, не цінують важкої праці і не розуміють чому їм не варто любити предмети розкоші. Додатково накладаються два цікавих фактори. Перший - це їх депутатське блатне середовище, де суто по-пацанськи потрібно всім доводити свій статус і успішність.

От тому вони як павичі чи павіани демонструють, що мають багато грошей, бо десь вкрали чи осідлали фінансовий потік. Чим дорожчий годинник чи аксесуар, тим вище твій статус і тим ти - крутіший. По-друге, загалом всі ці люди мали бідне і нужденне дитинство, тому подібно до Януковича мріють жити як королі і щоб всі їм заздрили. Це проста компенсація тих злиднів, в яких виросли ці люди.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...