Комбат одеської мехбригади отримав 6 років ув'язнення

Володимиру Пушкарю інкримінують участь в створенні злочинної схеми з переправлення продуктів харчування на зайняті бойовиками території.

Володимир Пушкар. Фото: odesa.depo.ua.

Печерський районний суд Києва визнав командира першого батальйону 28 окремої гвардійської механізованої бригади Володимира Пушкаря (позивний "Хмара") винним у сприянні контрабанді товарів в окуповану частину Донецької області. Офіцера засудили до 5 років і 8 місяців позбавлення волі. Про це пише Думська з посиланням на товаришів Пушкаря по службі, передають Патріоти України.

Інформацію про вирок підполковнику підтвердив командир бригади Олег Зубовський: "Так, дійсно, він визнаний винним. Але тексту рішення суду поки немає, чекаємо". Ситуацію прокоментували також джерела видання у військовій прокуратурі, яка й домоглася обвинувального вироку: "У нього було два варіанти - повністю здати Лещинського (колишнього комбрига, - Ред.) І інших начальників, або сісти самому. Він вирішив піти іншим шляхом".

Зараз Пушкар знаходиться в слідчому ізоляторі. Вирок вступить в силу, якщо його підтвердить апеляція. Нагадаємо, Володимиру Пушкарю інкримінують участь в створенні злочинної схеми з переправлення продуктів харчування на зайняті бойовиками території.

Так, згідно з матеріалами провадження, 29 травня 2015 через опорний пункт одеської бригади №2804 в селі Славне Мар'їнського району проїхала колона з чотирьох вантажних автомобілів з продуктами харчування. Комбат нібито віддав наказ пропустити їх без дозвільних документів. За кожен автомобіль він з подільниками (знову-таки нібито) отримав по 100 тисяч гривень.

Наступна колона намагалася переправитися до бойовиків в Докучаєвськ 16 червня. На цей раз поїхало 9 вантажівок і один мікроавтобус. Везли вони картоплю, воду і сухе молоко. Виїхали з Єлизаветівки Мар'їнського району, проїхали взводний опорний пункт 2802, але під Новомихайлівка контрабандистів затримали співробітники СБУ.

При цьому супроводжуючий колону водій 28-ї бригади попався. Він і дав свідчення проти командирів. За його словами, за пропуск цієї колони "Хмара" і командир однієї з рот 1-го батальйону з позивним "Соловей" повинні були отримати по 400 тисяч гривень. Водієві обіцяли 200 тисяч, а ще 100 тисяч призначалися прикордонникам. З складання цих сум і вийшли горезвісні 1,1 млн.

Наразі у слідства є тільки свідчення згаданого водія та сумнівний перехоплення телефонної розмови. Це врахував суддя Приморського райсуду Одеси Віктор Іванов, який у вересні відмовився призначати Пушкаря запобіжний захід, ухваливши випустити його з-під варти. Військова прокуратура, однак, відступати не захотіла, і справа була передана до столиці. 17 листопада Печерський суд задовольнив клопотання слідства і відправив командира батальйону в СІЗО.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...