Кому молитися вигідно: Настоятель скандального Десятинного монастиря має Porsche і дві квартири

Десятинний монастир навіть на своєму сайті виклав офіційний прайс за згадування прихожан у молитвах.
Юрій Харон. Фото: скріншот з відео.

Настоятель “Десятинного монастиря” на землі Національного музею історії Юрій Харон є власником двох квартир та двох дорогих автомобілів. Про це йдеться в розслідувані Максима Опанасенка для програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", передають Патріоти України.

Юрій Харон з липня 2013-го володіє п'ятирічними Porsche Cayenne та Volksvagen Multivan. Вартість таких авто – 1-1,5 мільйона гривень кожен. Походження автомобілів Харон пояснив "дорогими друзями":

"Є в мене що завгодно. Це ж моя особиста справа. Я не питаю, що у вас є. У мене є можливості, у мене є друзі, у мене є фонд. Оформлено на фонд. Люди мені допомагають. Один подарував на День народження, інший...ну я ж не купив їх за церковні гроші, за свічки. Це ж смішно! Їде собі і їде. Так радій же за це! Заздрощі – страшна річ", – сказав Харон.

Варто зазначити, що за інформацією з Держреєстру, автомобілі зареєстровані особисто на Харона, а не на його фонд.

Окрім авто у власності Юрія Харона – дві квартири в Києві. Перша, площею понад 100 квадратних метрів знаходиться на Луначарського. Друга – площею 57 квадратів – розташована в Софіївській Борщагівці. Придбав Харон її наприкінці 2016 року.

Десятинний монастир навіть на своєму сайті виклав офіційний прайс за згадування прихожан у молитвах. Так, наприклад, довічне згадування тут коштує 500 гривень. Проплату можна робити як готівкою, так і безготівковим способом. Окремо тут приймають також і пожертви.

Зазначимо, що споруду, яка належить УПЦ МП, біля фундаменту Десятинної церкви у Києві збудували в 2005 році. Попри відсутність дозвільних документів, "монастир" понад 10 років функціонує на території історичної пам’ятки. Церковники спочатку встановили намет, який згодом перетворили на дерев’яну каплицю, ще пізніше - на кам’яну капітальну споруду.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...