Красногорівка потерпає від обстрілів: Карта АТО на 30 липня

За підрахунками штабу АТО, вчора на донецькому напрямку по наших позиціях випустили понад 110 мін.

Красногорівка після обстрілів. Фото: соцмережі.

За добу в боях з терористами загинув один військовий, двоє - постраждали. Оновлена карта ситуації в зоні антитерористичної операції опублікована на сайті РНБО, передають Патріоти України.

Так, за даними речника Адміністрації Президента з питань АТО Андрія Лисенка, на луганському напрямку окупанти порушували режим тиші з 19 до 24 години. Решту дня було спокійно, що пов’язано з польотом БПЛА місії ОБСЄ в районі м. Щастя у першій половині дня.

"Основні бойові дії розгорнулися в Попаснянському районі, коли окупанти після 19 години розпочали обстріли одразу кількох українських позицій. Після двогодинної стрілянини з кулеметів та гранатометів різних систем, бойовики застосували ще й міномети. Приблизно й цей самий час НЗФ здійснили провокації на інших ділянках фронту – у Лопаскиному та Золотому", - уточнив Лисенко. Загалом за минулу добу на луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 4 мінометних.

На донецькому напрямку активні бойові дії вчора розгорнулися на Світлодарській дузі (с. Луганське) та на ділянці фронту Авдіївка – Піски. На всіх цих рубежах окупанти дуже інтенсивно використовували важке озброєння. Зокрема, під Невельським ворог організував артобстріл. Вогонь з ворожих мінометів вівся протягом всієї темної пори доби, а також кілька разів вдень.

За підрахунками штабу АТО, вчора на донецькому напрямку по наших позиціях випустили понад 110 мін. Найбільш тривалі обстріли з важкого озброєння відбулися в Невельському та Пісках. "В авдіївській промзоні бойові дії вчора тривали близько 7 годин – з 14 до 21 години. Окрім потужного мінометного та гранатометного вогню, двічі наші позиції обстріляли ворожі снайпери", - розповів Лисенко.

Також кілька провокацій противника сталося вчора під Горлівкою, але загалом там спокійно. Загалом за минулу добу на донецькому напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, зокрема 11 – з важкого озброєння.

А на маріупольському напрямку найнеспокійніше вчора було у Красногорівці, де відбувся надзвичайно потужний та тривалий ворожий мінометний обстріл. Протягом 2,5 годин противник випустив по наших позиціях 70 мін. Це було ще до світанку. Окрім цього, противник регулярно порушував режим тиші майже по всьому фронту (Мар’їнка, Старогнатівка, Гранітне, Водяне), не застосовуючи при цьому важке озброєння.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...