Крок за кроком: ЗСУ зайняли сіру зону в районі Жолобка (карта)

З району поблизу Жолобка терористи часто обстрілювали наші позиції поблизу Кримського.

Бійці АТО просунулися трохи вперед. Фото: соцмережі.

У районі Бахмутської траси наша армія змогла просунутися вперед, передають Патріоти України із посиланням на depo.ua.

Про рух у районі Жолобка і Донецького нам було відомо досить давно, проте із зрозумілих причин деталі ми тривалий час не публікували. Оскільки, бійцям ЗСУ потрібно було закріпитися, окопатися і облаштувати позиції - опорні та спостережні пункти. Сьогодні ж в інформаційний простір інформацію про просування злив волонтер Семен Кабакаєв.

Також підтвердили просування з деталями, щоправда без координатів, що логічно, і на сторінці 93-ї бригади. За нашою інформацією, ЗСУ змогли закріпитися на нових позиціях в напрямку Жолобка та Донецького. Пройшли без втрат. Просування наших хлопців розпочалося далеко не вчора - тривало більше місяця. У боях терористи "ЛНР", зокрема підрозділи "народної міліції "ЛНР" несли значні втрати, відповідали на наш рух вогнем з 82-мм і 120-мм мінометів, ствольної артилерії, "Піонів". Це також підтверджували і самі бойовики, втім, не публікували точну кількість і прізвища своїх загиблих.

Варто зазначити, що територія поблизу Жолобка, де вдалося закріпитися бійцям 93-ї бригади, за "Мінськом-1" має бути під українським прапором. Взагалі Жолобок до 20 січня 2015-го року був під контролем Києва. Саме тут у січні-лютому 2015-го українською артилерією було знищено 10 російських танків і близько сотні бойовиків.

З району поблизу Жолобка терористи часто обстрілювали наші позиції поблизу Кримського. Через Жолобок до наших позицій висувалися ворожі штурмові групи, які вели бої, мінували територію.

Наразі дистанція між нашими новими позиціями та ворожими становить близько 200 метрів. І ЗСУ зможуть контролювати ділянку Бахмутської траси. Тим більше, що вдалося закріпитися на висоті.

Стратегічно просування наших бійців не суперечить "Мінським угодам", а також дозволяє вирівняти лінію фронту і створює можливість для адекватної відповіді на провокації терористів по Кримському і так далі. Чи виллється це просування у подальший наступ у район Донецького наразі сказати важко, оскільки там терористи достатньо щільно окопалися, закриваючи шлях на Кадіївку та Голубівку.

Більше того, у Кадіївку стягнули значну кількість важкої техніки та живої сили. Артилерія звідти наразі утюжить наші позиції під Троїцьким, намагаючись попередити просування ЗСУ в сторону Калинового. Але за потреби бойовики зможуть перекинути техніку поближче до Донецького. Головна задача ЗСУ сьогодні втримати нові позиції, оскільки терористи суттєво збільшили кількість обстрілів з мінометів, тривають бої з використанням стрілецької зброї.

Волонтер Юрій Мисягін також зазначив, що в 70 кілометрах від позицій 93-ї ОМБр вперед також просунулися бійці 53-ї бригади в районі Світлодарської дуги.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...