Китай створив бойовий лазер: Стали відомі перші характеристики

Розробники відносять зброю до класу нелетальної дії, а її радіус ураження перевищить 800 метрів.

Ілюстрація:rubryka.comСіаньський інститут оптики і точної механіки при Китайській академії наук оголосив про розробку лазерної рушниці ZKZM-500, передають Патріоти України.

Розробники відносять зброю до класу нелетальної дії, а її радіус ураження перевищить 800 метрів. Випромінювання від ZKZM-500 призведе до обвуглювання зовнішнього шару шкіри і навіть зможе підпалити одяг противника. Незважаючи на це, китайські вчені поки заявляють, що не будуть розробляти смертельну лазерну зброю. При цьому зброя зможе пропалювати на машинах стінки паливних баків і підпалювати пальне.

Маса рушниці складе близько трьох кілограмів. Інші подробиці і технічні характеристики ZKZM-500 поки не розкриваються. Відомо, що пристрій вже готовий до масового виробництва і вийде на ринок найближчим часом. Перші зразки нової зброї отримають контртерористичні китайські підрозділи.

Lockheed Martin до 2021 року планує встановити на літаки США лазерні гармати. Бортове лазерне озброєння не є чимось новим. Експериментальні лазерні установки вже монтувалися на літаках США в рамках Стратегічної оборонної ініціативи (US Strategic Defense Initiative) у 1980-х, але створення практичної збройової системи виявилося складним.

Попередні спроби увінчалися створенням безглуздої лазерної зброї на хімічній основі, настільки громіздкої, що ці системи потрібно було встановити на Boeing 747, але розробка твердотільних волоконно-оптичних лазерів все змінює.

Джерело: South China Morning Post

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...