Людина майбутнього: Яким стане світ до 2030 року

"Розумні" будинки, які самостійно налаштовуються під емоції мешканців; штучний інтелект, який створює кар'єрну траєкторію з урахуванням особистих якостей людини і найбільш потрібних їй позицій; розробка дієт, заснованих на геномі певної людини...

Ілюстрація: inshe.tv

До 2030 року людина пройде велику кількість трансформацій, які вплинуть на її тіло, мислення і поведінку. Про це заявила дослідницька компанія Frost & Sullivan, склавши прогноз того, як в найближчі 12 років будуть розвиватися три фундаментальні основи людства, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Метою даного дослідження є бажання визначити, як можливі зміни вплинуть на людину, суспільство, бізнес і владу.

Здібності людини

Експерти очікують появи контактних лінз з функцією зйомки фото і відео, універсальних перекладачів для спілкування в будь-якій країні світу і, крім цього, ще й екзокостюмів, здатних значно збільшити силу людського тіла.

Потужний поштовх розвитку отримає напрямок біотехнологій, завдяки чому з'являться різні "розумні" імплантати - від мікрочіпів в мозок і нейроінтерфейсів до підшкірних мікросхем і протезів, які контролюються мозком.

Розумові процеси

Нейроінтерфейси, якими займаються і Ілон Маск, і Марк Цукерберг, і навіть Управління перспективних дослідницьких проектів Міноборони США (DARPA), можуть повністю змінити способи взаємодії людей між собою і з цифровими пристроями. Вони дозволять миттєво передавати і записувати думки без використання будь-яких фільтрів.

Продуктивність і поведінка

Стартапи типу Uber вже використовують силу поведінкової науки, технології гейміфікації і штучного інтелекту. Наприклад, компанія "нагороджує" водіїв за підсумками поїздок, чим стимулює вироблення дофаміну. Крім цього, графічний інтерфейс її застосування дуже нагадує відеогру. До 2030 року результати поведінкових досліджень будуть затребувані в корпоративних відділах управління персоналом, при розробці стратегій, а також в консалтингу.

Емпатія

Завдяки розвитку VR, люди зможуть краще аналізувати можливі наслідки своїх вчинків, легше розуміти стани інших людей і прогнозувати власні перспективи. Через нейроінтерфейси у людей буде можливість передавати повну картинку ситуації безпосередньо зі свого мозку в мозок співрозмовника. Таким чином розвинеться здатність краще розуміти іншу людину і співпереживати їй, не боячись опинитися в незручній ситуації.

Персоналізація і кастомізация

У найближчому майбутньому персоналізація охопить всі сфери життя. Крім даних про місцезнаходження і попередні покупки, маркетологи зможуть використовувати емоційні фільтри, щоб міняти тон своїх повідомлень в залежності від настрою споживача.

Штучний інтелект і нейротехнології в бізнесі

До 2026 року одне місце в раді директорів кожної компанії буде належати машині з штучним інтелектом, а більшість співробітників зможуть передати рутинну частину своїх функцій персональним "розумним" помічникам. Деякі футурологи вважають, що в зв'язку з підвищенням важливості питань кібербезпеки деякі компанії навіть почнуть закуповувати ноотропні добавки або пристрої для нейростімуляціі, які поліпшать увагу співробітників і збільшать швидкість набуття ними нових навичок.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...