"Мало що мене може так довести до сказу, як два слова - "рускій борщ", - волонтерка

На думку Татусі Бо, страві, яку росіяни називають "борщем" варто дати окрему назву, тому що нічого спільного із справжнім українським борщем вона не має.

Справжній борщ може бути тільки українським. Фото: foodandmood.com.ua.

Популярний в Україні блогер і активний волонтер Татуся Бо, потішила мережі іронічним постом про національну страву - справжній український борщ, пояснивши, чому фраза "російська борщ" виводить її з себе. Відповідним постом блогер поділилася на особистій сторінці в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

"Мало шо мене може так довести до сказу як два слова - рускій борщ. Борщ і рускій. Це оксюморон такий чи шо?! В нас на посьолку жила одна кац...ка. І от вона якось казала татовому знайомому "Васька, зайді ка мнє я барща от наваріла". Васька якось і зайшов. А потом довго жалувався шо школьні помиї і то смачніші. І нєдоумєвав, шо як так може бути - ніби і продукти ж однакові, а Тетяна наварить з курячої лапки такий, шо і ложку обгризеш, а та півсвині заклала а воно як мило з уксусом", - пише волонтерка.

Всього за кілька годин пост в мережі зібрав майже дві тисячі оцінок. Підписники Татусі Бо сміються і охоче діляться в мережі коментарями. "Так русские борщ и не варят, а "стряпают", вот такое еще слово есть. Оно же сразу все делает непригодным к употреблению", - зазначив дехто.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...