Масова хакерська атака в Україні: Експерти пояснили, як не стати жертвою вірусу

Українцям радять бути обачними.

Скріншот

Невідомий вірус-здирник Petya.A атакував комп'ютерні системи великих компаній та організацій України. Зокрема, під хакерську атаку потрапили комп'ютери Кабміну, Ощадбанку та медіахолдингу ТРК "Люкс", до якого належить 24 Канал. Під атаку можуть потрапити і менші структури. Сайт "24" повідомляє, що робити, щоб зберегти свої дані, повідомляють Патріоти України.

Якщо масова хакерська атака не зачепила вашу компанію, експерти радять все одно зробити кілька кроків для профілактики. Як відомо, 27 червня комп’ютерні системи десятків держустанов та компаній зазнали атаки інтернет-вірусу Petya.A.

Щоб вберегтися від вірусу, власники відключають інтернет і пов'язані з ним послуги. Детальних рекомендацій щодо безпеки поки немає, але якщо у вашій компанії є пристрої на Windows, краще відключіться від мережі, забекапіть дані, запускайтеся з іншої операційної системи. Якщо важливі дані є в мережі – тимчасово відключіть синхронізацію ПК з хмарним сервісом.

Як не підчепити вірус-здирник, який атакує українські комп'ютерні мережі: поради

1. Обов'язково користуйтеся антивірусами. Фахівці розповіли одному з українських видань, що Virus #Petya блокує Avast, тоді як антивірус "Касперський" його не бачить.

2. Не завантажуйте сторонні програми і файли.

3. Не переходьте за сторонніми підозрілими посиланнями, в тому числі, з соцмереж. Особливо якщо вони надійшли від невідомих вам користувачів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...