Модний парфумерний бренд отримав скандальну рекламу: Стало відомо, у що "чекісти" Путіна упакували "Новачок" для Скрипалів

З великою часткою ймовірності для провезення у Великобританію отруйної речовини використовувався флакон духів Nina Ricci.

Фото: соцмережі

Прокуратура Великобританії сьогодні назвала імена двох росіян, звинувачених в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Поліція Лондона при цьому озвучила нові подробиці злочину, про яких пишуть кореспонденти Sky News, The Guardian і Reuters, передають Патріоти України.

Повідомляється, що з великою часткою ймовірності для провезення у Великобританію отруйної речовини "Новачок" використовувався флакон духів Nina Ricci. Поліція оприлюднила знімок коробочки, в якій нібито знаходився парфум.

За інформацією британських сищиків, флакон Nina Ricci був оснащений спеціальним розбризкувачем. За допомогою нього зловмисники могли використовувати хімікат.

Саме цю ємність знайшов у парку британець Чарлі Роулі, який постраждав від нервово-паралітичної речовини в червні разом з подругою Дон Стерджесс, яка згодом померла. Поки не зрозуміло, як флакон потрапив у парк. Однак тепер обидва випадки отруєнь пов'язані.

Заочні звинувачення в отруєнні Скрипалів пред'явлені громадянам Росії Олександру Петрову і Руслану Боширову. Їм приблизно по 40 років. Прокуратура Британії не буде домагатися їх видачі, оскільки Росія не видає своїх громадян, але на арешт обох чоловіків випущений європейський ордер. Лондон при цьому вважає, що Олександр Петров і Руслан Боширов - це псевдоніми. Але паспорти цих росіян були справжніми.

У заяві прокуратури Великобританії вказується, що чоловікам пред'явлені звинувачення за чотирма статтями: про змову з метою вбивства, у спробі вбивства Скрипалів і поліцейського Ніка Бейлі, зберіганні і використанні «Новачка» в порушення Конвенції про заборону хімічної зброї, а також в умисному спричиненні тяжкої шкоди здоров'ю Скрипалів та Бейлі.

Прокуратура зазначає, що у відомства «є достатньо доказів для пред'явлення росіянам відповідних звинувачень».

За даними лондонської поліції, злочинці були зняті камерами відеоспостереження на вулиці в Солсбері незадовго до замаху на Скрипалів. Вони прибули до Великобританії 2 березня рейсом «Аерофлоту», зупинилися в номері готелю City Stay Hotel в Лондоні. Там були виявлені сліди отруйної речовини «Новачок». 3 березня обвинувачені відвідали Солсбері, а на наступний день покинули країну.

Британські правоохоронці на підтвердження своїх слів опублікували знімки з камер, на яких Петров і Боширов відображені в Солсбері, на станціях метро в Лондоні, в аеропортах та інших місцях.

Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості в Солсбері у березні 2018 року. Вони кілька тижнів провели у комі, але потім, як повідомила британська поліція, пішли на поправку. Лондон заявив, що Скрипалів отруїли розробленою в СРСР речовиною «Новачок», і звинуватив в організації замаху Росію. Повідомлялося, що отрута був нанесена на ручку будинку Сергія Скрипаля. Москва відкидає ці звинувачення.

У липні аналогічний інцидент стався в британському Еймсбері (розташований в 12 кілометрах від Солсбері). Там отруїлися 44-річна Чарлі Роулі і 45-річний Дон Стерджес. Жінка померла, не приходячи до тями, а чоловік пройшов лікування і виписаний з лікарні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...