Можуть працювати далі: Київські правоохоронці відпустили кураторів "груп смерті", - ЗМІ

На сьогодні в Україні зареєстровано 2 випадки суїциду неповнолітніх, які були так чи інакше пов'язані з "групами смерті".

Групи смерті легко впізнати завдяки своєрідним картинкам. Фото: соцмережі.

У розробці у поліцейських є ще десятки "кураторів". Як стало відомо Цензор.НЕТ із джерел в Нацполіції, оперативні співробітники, що затримали вчора адміністраторів так званих "груп смерті" в соцмережах, були змушені відпустити їх на волю. Новину передають Патріоти України.

"Були затримані двоє студентів четвертого курсу, які навчаються в Києві в медуніверситеті. Ці юнаки пояснили, що діяли з цікавості і намагалися зрозуміти, як працює свідомість людини, і чи вдасться маніпулювати підлітками, які потрапили в скрутне становище. Вони давали завдання і діти їх виконували. Студенти вчаться не на лікувальних факультетах, вони не мають відношення до спеціальності "психіатрія", - повідомило джерело.

До вечора на місцях проживання "кураторів", які намагалися довести дітей до суїциду, проводилися обшуки і допити. Також відомо, що ці зловмисники досі не довели до самогубства жодну жертву. "У нас немає потерпілої сторони, відповідно, ми не можемо їх звинуватити за жодною статтею кримінального кодексу. Довелося відпустити їх на волю", - повідомив правоохоронець. Зараз в розробці є десятки кураторів.

"Ми працюємо з тими, хто спілкується з дітьми на території України. У нас немає можливості дістатися до зарубіжних кураторів. Більшість з них - в Росії. А з огляду на наші відносини з цією країною, злочинців нам ніхто не видасть", - повідомило джерело. На сьогодні в Україні зареєстровано 2 випадки суїциду неповнолітніх, які були так чи інакше пов'язані з "групами смерті".

Нагадаємо, що "групи смерті" – це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні "завдання" – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео. Кінцевою метою "гри" є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. Вперше про "групи смерті" на кшталт спільнот Синий кит, Тихий дом, Разбуди меня в 4:20 заговорили ще у травні минулого року в Росії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...