"Ми взяли ті позиції, які ми повинні були зайняти. Втрати у нас мінімальні", - боєць, поранений на Світлодарській дузі (відео)

В більшості бійців вогнепальні поранення рук, ніг, грудної клітки та живота. Хлопців чекає довгий реабілітаційний шлях, також із пораненими працюють психологи.

Поранений боєць із позивним "Лука". Фото: скріншот з відео.

12 поранених бійців зі Світлодарської дуги доправили до Вінницького військового шпиталю. Двоє військових перебувають у реанімації. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

З Донеччини солдатів доставили санітарною авіацією. "Це евакуація безпосередньо з передової, поза передовими госпітальними базами", - пояснив начальник травматологічного відділення військового госпіталю Центрального регіону Олександр Фомин.

За його словами, в більшості бійців вогнепальні поранення рук, ніг, грудної клітки та живота. Необхідні операції їм уже провели, загрози життю немає. Хлопців чекає довгий реабілітаційний шлях, також із пораненими працюють психологи. "Багато контузій. Не один місяць лікування та реабілітації", - прогнозує Фомин. Самі бійці кажуть, що виконали поставлене командирами завдання, причому з мінімально можливими в поточній ситуації втратами. "Взяти висоту, ми її взяли. Ми взяли ті позиції, які ми повинні були зайняти. Втрати у нас мінімальні", - твердить поранений військовий із позивним "Лука".

Як повідомлялося, 18 грудня бойовики розв'язали запеклий бій із військовими сил антитерористичної операції в районі Світлодарської дуги, що у Донецької області. За словами спікера оборонного відомства з питань АТО Андрія Лисенка, в районі бою загинуло п'ять українських військових, шестеро були поранені і ще десять отримали травми і контузії. Лисенко наголосив, що втрати стали найбільшими за останні п'ять місяців війни в Донбасі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...