На додачу до санкцій: Американські сенатори закликали ФІФА позбавити Росію права на проведення ЧС-2018

Сенатори вимагають розслідувати повідомлення про експлуатацію в Росії робітників з Північної Кореї.

Вісім сенаторів США закликали главу ФІФА Джанні Інфантіно позбавити Російську Федерацію права на проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року. Про це йдеться у відкритому листі, опублікованому на сайті сенатора-демократа Роберта Менендеса, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

Сенатори вимагають розслідувати повідомлення про експлуатацію в Росії робітників з Північної Кореї. При цьому уточнюється, якщо ФІФА не вживе заходів проти РФ і КНДР, це буде сприйнято як терпимість до огидної поведінки цих країн.

"Як організація, здатна вплинути на життя мільярдів уболівальників, спортсменів і робітників в усьому світі, ФІФА повинна відповідати своїми зобов'язанням в області прав людини. Захист робітників та спортсменів від примусової праці повинен бути ключовим елементом цих зобов'язань", - наголошується в документі.

Також політики підкреслюють, що Москву повинні відразу ж дискваліфікувати і позбавити статусу "господаря ЧС 2018 року", якщо розслідування встановить, що російський уряд або місцевий організаційний комітет були співучасниками примусової праці будівельників.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...