На Рівненщині СБУ затримала групу відомого телеканалу

Журналістів затримали за зйомку на режимному об'єкті - центральній артилерійській базі озброєння в Оржеві. На цій базі зберігається майже 4000 одиниць озброєння і військової техніки.

Військова база під Оржевом. Фото: 4vlada.com.

У Рівненській області недалеко від смт. Оржів військові затримали знімальну групу телеканалу ZIK. Про це на сторінці програми «Стежками Війни» в Facebook повідомив її ведучий Андрій Стельмах, який «перебував там у відрядженні з редакційним завданням», передають Патріоти України.

«Затримання здійснене співробітниками Служба безпеки України за надуманим приводом - проникнення на територію режимного об'єкта в цій місцевості», - пише журналіст, зазначаючи, що військові погрожували «обшуками і арештом знімальної групи».

У той же час, в Генеральному штабі ЗСУ заявляють, що військові припинили несанкціоновану відеозйомку військового режимного об'єкту. «Сьогодні, 24 квітня, біля одного з військових об'єктів Збройних Сил України стража затримала знімальну групу вітчизняного телевізійного каналу, що здійснювала несанкціоновану відеозйомку за допомогою безпілотного літального апарату типу квадрокоптер», - йдеться в повідомленні Генштабу в Facebook.

Для з'ясування обставин відеозйомки на місце події прибули представники Національної поліції, Служби безпеки України та контррозвідки. За словами Стельмаха, «слідчо-оперативна група поліції не знайшла складу злочину в діях журналістів. Але військові не відпускають їх і чекають приїзду іншої слідчо-оперативної групи СБУ».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...