На відміну від нашої олімпійської є серед найсильніших у світі: Національна паралімпійська збірна України вирушає до Ріо-де-Жанейро

Саме цього року в Ріо вирушить найчисельніша за роки незалежності українська параолімпійська збірна – це 172 спортсмени. Вони будуть змагатися у 15 з 22 видів спорту.

Національна паралімпійська збірна України вирушає до Ріо-де-Жанейро. Урочиста церемонія проводів нині відбудеться на Майдані Незалежності. На заході присутня і кореспондентка "5 каналу" Ольга Петрів, передають Патріоти України.

За її словами, спортсмени із параолімпійської збірної України дуже забобонні і до них наразі журналістів не підпускають, поки вони не вийдуть на сцену на офіційну церемонію проводів. Тим часом на Майдані вже зібралася велика група підтримки. Спортсменів готується привітати міністр спорту, міський голова, а головне багато ветеранів АТО.

Голова Національного параолімпійського комітету Валерій Сушкевич підкреслив: "Ми лідери у світі по тому, як ми виступали на чемпіонаті Європи, світу, на параолімпійських іграх, тому нас визнають дуже потужною, сильною командою. І так, як ми виступимо в Ріо, я думаю, ми не схибимо. Можна стогнати і казати, що немає грошей, це правда… Відповідальність наша в тому, щоб не втратити лідерські позиції".

Саме цього року в Ріо вирушить найчисельніша за роки незалежності українська параолімпійська збірна – це 172 спортсмени. Вони будуть змагатися у 15 з 22 видів спорту. Відомо, що українська параолімпійська збірна уже давно має статус лідера у світі. Її визнають у світі. Приміром, на Олімпіаді у Пекініта та в Лондоні були четвертими у загальному заліку, виборовши тільки золотих 24 і 32 медалі відповідно.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...