На випадок війни: Експерти порівняли найнебезпечніше озброєння РФ та НАТО

У США спробували зробити прогноз, хто б переміг, якби почалася війна.

Ілюстрація:http://uazmi.org/

У США порівняли найнебезпечнішу зброю, якою володіє НАТО і Росія, щоб зробити припущення, хто зможе перемогти в смертельній сутичці у разі війни. Так журнал National Interest назвав по п'ять найнебезпечніших озброєнь з кожного боку, зазначають Патріоти України.

Зброя Росії

Балістичні ракети "Іскандер"

Дальність ураження російського ракетного комплексу "Іскандер-М" становить 400 кілометрів, при цьому ракета здатна нести 700-кілограмову боєголовку різних типів. Кругове ймовірне відхилення ракети не перевищує п'яти метрів. Система небезпечна як для аеродромів, так і інших тилових пунктів. "Іскандер" може перенацілюватися в польоті, тому його можна використовувати для ударів по рухомих цілях, в тому числі, по кораблях.

Су-27 і його модифікації

Винищувач виграє за рахунок розмірів, дальності ударів, швидкості і маневреності. Швидкість і важкий корпус винищувача дозволяють йому нанести потужний удар, а потім сховатися, перш ніж його встигнуть перехопити.

Зенітно-ракетний комплекс С-400

Максимальна дальність ураження системи становить 400 кілометрів. Комплекс С-400 може використовуватися для боротьби з балістичними ракетами.

Підводні човни класу "Щука-Б"

Човни "Щука-Б" несуть на своєму борту значний арсенал озброєнь, в тому числі торпеди і крилаті ракети, які здатні вражати як морські, так і наземні цілі. Висока малопомітність і потужне озброєння цих субмарин продовжує представляти чималу небезпеку не тільки для кораблів, а й для наземних об'єктів альянсу.

Спецназ

Хоч спецназ не є "зброєю", але він є одним з найбільш ефективних засобів у російському арсеналі.

Зброя НАТО

Підводні човни класу "Вірджинія"

Сполучені Штати закуплять дев'ять таких субмарин протягом наступних п'яти років. Крім того, модуль різноманітного бойового навантаження цих підводних човнів буде модернізований, що дозволить потроїти їх ударний потенціал.

F-35 Joint Strike Fighter

Згодом у F-35 є шанси стати грізною зброєю. Позитивні сторони винищувача - прхованість і датчики, які дозволять йому проникати в ударні ділянки за межами досяжності звичайних винищувачів, в той же час збирати детальну картину розвідки. F-35 також оснащений потужними системами радіоелектронної боротьби.

Бомбардувальник B-3

У США створюють дальній ударний бомбардувальник, який дозволить загрожувати цілям в глибині територій і навіть в центрі Москви. Новий бомбардувальник повинен буде долати навіть саму щільну систему протиповітряної оборони.

Танк "Леопард 2"

Німецький танк "Леопард 2А7" становитиме основу бундесверу та армій інших країн НАТО. Танк був удосконалений за рахунок подовженої гармати L55 з поліпшеними характеристиками, які дозволяють боротися з важкоброньованими танками противника.

Вертоліт AH-64 Apache

Ударний вертоліт AH-64 Apache компанії Boeing почав надходити на озброєння країн НАТО у 1986 році. Він здатний нести на борту 16 протитанкових ракет Hellfire, яких вистачить, щоб одним залпом знищити цілу танкову роту.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...