"На знак протесту проти злочинної політики": Блогер, який спалив прапор РФ, просить притулку в Україні (відео)

Микита Садков назвав сучасних росіян "фашистами" та заявив: має великі сумніви у тому, що ще хтось у світі здатен їх любити.
Микита Садков. Фото: соцмережі.

Російський блогер і розробник комп'ютерних ігор Микита Садков покинув РФ і попросив політичного притулку в Україні. Про це сам Садков повідомив на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За словами блогера, причиною стала заведена на нього кримінальна справа про екстремізм. Ось що він написав: "Меня обьявили в международный розыск за интернет пост с критикой России, где я назвал русских фашистами, что было лишь констатацией факта. Мой пост интерпретировали как экстремизм и разжигание ненависти к русским, словно их кто-то еще любит.

В квартиру вломился ОМОН, избили меня и мою маму. Последующая психиатрическая экспертиза диагностировала у меня вялотекущую шизофрению, на основе моего чудаковатого вида (иногда одеваюсь как гей) и политических взглядов (названных в экспертизе "реформаторским бредом"). На вопрос моей мамы "за что?! он же не убил, не ограбил никого", сотрудник ФСБ ответил "лучше бы наркотиками торговал, а не в политику лез." Пусть теперь Россия попробует добиться от Украины моей выдачи".

Раніше Садков, за його словами, написав пост у колективному блозі, де повідомлення автоматично видаляються через деякий час. "Це був всього лише вірш Іллі Еренбурга "Убий німця", де я замінив слово "німець" на "росіянин", щоб сатирою продемонструвати що сучасні росіяни - фашисти", - заявив він.

Блогеру також інкрімінують статтю 329 КК РФ (наруга над державним прапором). 17 квітня йому пред'явили звинувачення і взяли з нього підписку про невиїзд. 1 червня слідство оголосило Садкова в розшук у зв'язку з "неможливістю встановити його місцезнаходження". 14 червня блогера оголосили в міжнародний розшук. 19 червня суддя Кузьмінського райсуду Москви Марина Даніліна заочно заарештувала Садкова.

Зазначимо, інцидент з російським прапором стався 21 серпня 2016 року. На youtube-каналі блогера з'явилося відповідне відео. "Сьогодні на знак протесту проти жахливої злочинної політики Російської Федерації і росіян буде спалений прапор Російської Федерації... Ось так згорить і Росія, раз і назавжди", - заявив Садков.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...