"Надзвичайні обставини" для гарматного м'яса: У Кремлі вигадали, як спростити відправку строковиків на забій

Контракти можуть укладатися на термін від 6 до 12 місяців службовцями за призовом або тим, що перебувають у запасі. Нині короткострокові контракти дозволені для ліквідації наслідків стихійних лих або ж "відновлення конституційного порядку".

Ілюстрація:fakty.ictv.uaКомісія уряду Росії з законопроектної діяльності схвалила ініціативу про можливість укладення військовими короткострокових контрактів "в надзвичайних обставинах". Про це повідомляється на сайті російського уряду, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Згідно з повідомленням, така ініціатива потрібна для "вирішення завдань у період надзвичайних обставин або в діяльності з підтримання або відновлення миру і безпеки або для припинення міжнародної терористичної діяльності за межами території Росії".

Контракти можуть укладатися на термін від 6 до 12 місяців службовцями за призовом або тим, що перебувають у запасі. Нині короткострокові контракти дозволені для ліквідації наслідків стихійних лих або ж "відновлення конституційного порядку".

В російському оборонному відомстві пропонували розширити перелік умов, за яких дозволяється укладати короткострокові контракти, ще в 2015 році.

"Укладення контракту має відбуватися за якоюсь чіткою процедурою. Для цього повинні бути офіційні юридичні документи, що правовстановлюють ситуацію: наприклад, що це боротьба з міжнародним тероризмом за межами нашої батьківщини. А де у нас такі документи? Де у нас документи по Україні (Росія заперечує участь в конфлікті на території України - ред), по Сирії?

Так, дозволили використовувати війська, а далі? Я не розумію, навіщо їм на півроку контракт, коли вони все одно за контрактом туди народ направляють. Думаю, вони хочуть повторити історію чеченської війни, коли змушували солдатів через півроку служби за призовом підписувати контракт", - заявила відповідальний секретар Союзу комітетів солдатських матерів Валентина Мельникова.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...