Найкорисніша страва для гіпертоніків

Виявляється, що зниження артеріального тиску можна домогтися за рахунок вживання недорогого продукту харчування.

Більше 30% українців страждають від підвищеного артеріального тиску, а у 25% справжня гіпертонія. Підвищений тиск робить пацієнта вразливим перед хворобами серця і інсультами, інформують Патріоти України.

Протягом багатьох років наука шукає способи зниження ризику розвитку гіпертонії. Вже доведено, що до цього призводить схуднення, фізичні навантаження, максимальне скорочення солі в раціоні і здоровий сон. Харчування, як з'ясовується, теж має визначальне значення. Ми знаємо про ті продукти, через які тиск зростає. А тепер вчені назвали страву, завдяки якій показники артеріального тиску можна знизити.

Обов'язково почніть їсти страви з вівсянки! Вживання двох чашок цих злаків щодня істотно впливає на здоров'я. Експеримент показав, що у 75% добровольців, які вживали по дві порції вівса 60 г щодня, через 6 тижнів тиск знизився. У більшості він впав на 5 мм ртутного стовпа, а у деяких навіть на 15. Саме тому вівсяна каша може стати хорошим засобом від гіпертонії.

Примітно, що це дуже недорогий за вартістю і широко доступний продукт. Отже, вівсяну кашу або вівсяні пластівці можуть вживати практично всі. Краще зробити це звичкою в молодому віці, оскільки гіпертонія стрімко молодшає. Тільки не потрібно для посилення смаку додавати в таку кашу багато солі або цукру.

Декілька корисних фактів про вісянку:

Прискорює обмін речовин

Завдяки клітковині ця каша прискорює обмін речовин в організмі. Тобто їжа швидше перетравлюється, а це покращує роботу всього шлунково-кишкового тракту.

Допомагає схуднути

Ця каша на тривалий час надає відчуття ситості. При цьому сама каша не є висококалорійною. Тож ви отримаєте мало калорій і ситість на найближчі кілька годин.

Покращує шкіру

Вівсянку можна не лише їсти. З неї виходять також дуже корисні для шкіри маски. Хоча вівсянка як їжа також позитивно вливає на вашу шкіру, адже вона містить речовину, яка сприяє виробленню колагену (він допомагає зберігати шкіру молодою).

Є джерелом вітамінів

Овес, який міститься у вівсянці, багатий на вітаміни: Е, К, B1, B2, А. Ці вітаміни підвищують імунітет.

Джерело: Здоров'я.com.ua

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...