Нам є ким пишатися: Українка отримала одну із найпрестижніших наукових премій світу

Українка Марина В'язовська зі Швейцарського федерального технологічного інституту (Лозанна, Швейцарія) буде удостоєна премії SASTRA Ramanujan Prize 2017 року, повідомляють Патріоти України.

Премію індійського університету SASTRA заснували в 2005 році і щорічно присуджують за видатний внесок молодих математиків у сфери, на які вплинув учений з Індії Срініваса Рамануджан. Вікове обмеження на премію встановлено на рівні 32 років, оскільки Рамануджан багато досягнув до такого віку, зазначають газети.

За інформацією, премію вручатимуть 21-22 грудня 2017 року на Міжнародній конференції з теорії чисел в університеті SASTRA в Кумбаконамі, рідному місті Рамануджана. Її розмір становить 10 тисяч доларів. У минулому лауреатами ставали представники найпрестижніших університетів світу.

Марина В'язовська – обдарований математик, яка зробила внесок у низку фундаментальних проблем у теорії чисел.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...