"Нам треба дорости до хорватського варіанту": Генерал розповів про військову альтернативу "Мінська"

Дипломатичні способи врегулювання ситуації триватимуть у будь-якому випадку, а військові будуть готувати.

Ігор Романенко. Фото: antikor.com.ua.

Найближчим часом продовжаться "спільні зусилля" з реалізації Мінських угод. Якщо переговори зайдуть у безвихідь, мова піде про нові формати вирішення українського питання - дипломатичні і військові. Проте в Кремлі розуміють: після зміни влади в США, Німеччині та Франції "ситуація для нього тільки погіршиться". Таку думку в коментарі Обозревателю висловив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

За його прогнозами, триватимуть спільні зусилля з реалізації Мінських угод, незважаючи на те, що "немає згоди у питанні черговості виконання їхніх пунктів". У цьому контексті генерал зауважив: міжнародний досвід вирішення подібних конфліктів говорить про те, що перед тим, як проводити вибори, вводяться миротворчі війська, встановлюється контроль над кордонами. "Але росіяни хочуть провести вибори, щоб легітимізувати режими цих так званих республік".

"Якщо не реалізується "Мінськ-2", значить, будуть шукати нові формати", - припустив Романенко. "Військові чи дипломатичні?" - попросили уточнити журналісти. "Дипломатичні триватимуть у будь-якому випадку, а військові ми будемо готувати. По-перше, щоб вони не напали, а, по-друге, щоб завжди мати в запасі сили і засоби. Нам треба дорости за військовим потенціалом до хорватського варіанту", - заявив генерал.

Він також звернув увагу на особливості цього періоду. "У Меркель та Олланда (канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд. - Ред.) свої вибори, їм не до України. Обамі (президент США Барак Обама. - Ред.) - теж. Путін розуміє, що, якщо він програє цей час, ситуація для нього тільки погіршиться".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...