"Нам треба дві години, і місто буде наше": Бійці под Докучаєвськом налаштовані оптимістично

З розмови з місцевими жителями журналісти дізналися, що й місцеві жителі не проти такого розвитку подій. Причому не тільки через ціни на продукти.

Російські бойовики у окупованому Докучаєвську. Фото: соцмережі.

Український журналіст Андрій Цаплієнко поділився репортажем з-під окупованого Докучаєвська (Донецька область), який, за словами місцевих жителів, мріє повернутися в Україну, передають Патріоти України.

Ось що пише Андрій на своїй сторінці в "Фейсбуці": "Нам треба дві години, і місто буде наше", - каже боєць, дивлячись на Докучаєвськ згори. "Чи не надто зухвало?" - думаю я собі. Хоча, чому б і ні? Українці оточили Докуч з трьох боків. Позиції на териконах. Панівних висотах. Потенційно тридцята бригада може закрити котел. Дай команду – і "Докучнаш"! Але українці цього не роблять. Чекають.

І я збагнув, чому так. В місті роботи немає. "Молода республіка" зупинила доломітний комбінат. А ціни вище, ніж в сусідні Волновасі. На рибу, м’ясо – вдвічі. На ліки – втричі. Шок.

"Вы честно скажите", - запитую старого докучаєвського водія на контрольному пункті, - "народ в Докуче хочет, чтобы Украина восстановилась, хотя бы по ценам?" "Не только по ценам, я Вам скажу", - каже дід. – "Во всем! Девяносто процентов, наверное, хотят, чтобы Украина вернулась!"

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...