Наплювали на військову агресію та національне законодавство: Україну таки оштрафували за недопуск Самойлової на "Євробачення"

Україна має право оскаржити рішення Європейської мовної спілки і на це відводиться 20 днів.

Ілюстрація:http://stv.detector.media/

Глава правління НСТУ Зураб Асаланія заявив, що отримав офіційний лист від Європейського союзу мовників щодо штрафу в 198 тис. євро. Рішення можна оскаржити – на це є 20 днів. Про це пише Детектор Медіа, передають Патріоти України.

Штраф видали за те, що на "Євробачення 2017" у Києві не пустили Юлію Самойлову – представника від Росії, яка нелегально відвідувала анексований Крим і виступала там.

НСТУ може оскаржити рішення протягом 20 днів. Зураб Аласанія сказав, що вже готуються документи і аргументи.

Як відомо, російській співачці Юлії Самойловій заборонили в’їзд в Україну через виступ в окупованому Криму. Європейська мовна спілка запропонувала Росії транслювати виступ співачки через супутник або замінити конкурсанта.

Після відмови країни йти на запропоновану альтернативу, ЄМС офіційно підтвердила, що Росія не братиме участі в "Євробаченні 2017".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...