"Наполягає на своїй повній невинуватості": Адвокат заарештованого в Італії нацгвардійця Марківа розповів подробиці допиту свого підзахисного

Проміжні підсумки розслідування слід очікувати в кінці серпня.

Віталій Марків. фото:http://novynarnia.comІталійський адвокат Раффаеле делла Валле, який захищає заарештованого в Італії екс-нацгвардійця Віталія Марківа, підозрюваного у вбивстві італійського фотографа Андреа Роккеллі, розповів подробиці допиту українця. Про це повідомляє Громадське, передають Патріоти України.

Допит Марківа тривав близько шести годин.

"Мій клієнт заявив про свою невинуватість і несправедливість затримання, адже він ніяк не причетний до загибелі фотографа. Віталій заявив, що ситуація була зовсім іншою, ніж її зображує сторона звинувачення. Прокурори стверджують, що Марків був командиром батальйону і міг віддавати накази. Але мій клієнт зазначив, що був звичайним солдатом ", - сказав адвокат.

Також Марків показав, що в той день він перебував на горі Карачун, але на позиції, з якої не було видно місця інциденту. За його словами, стріляти туди навіть з автомата він не міг, адже перебував з іншого боку пагорба і мав обмежений радіус огляду.

Мінометні обстріли здійснювали обидві сторони конфлікту. Цілком можливо, що в журналістів потрапила міна, випущена проросійськими терористами, які контролювали територію.

З огляду на все це, Віталій Марків наполягає на своїй повній невинуватості. Раффаеле делла Валле попросив сторону державного обвинувачення подати запит на проведення міжнародного розслідування.

"Я вважаю, що коли ми побачимо місце загибелі журналістів, вся абсурдність звинувачень стане очевидною. Місце, де стався інцидент - не футбольний стадіон, де вболівальники перебувають на відстані 60-70 метрів і кидають один одному пляшки з кока-колою або пивом. Це зона військових дій, вона дуже велика і складна, і я переконаний, що, побувавши там, прокурори і слідчі переконаються в правдивості показань Віталія Марківа ", - зазначив захисник.

Він також подав запит, щоб прокуратура, у співпраці зі слідчими органами України, допитала свідків.

"Це - люди, які того дня, близько 17:00, знаходилися поряд з Віталієм і можуть підтвердити, що він дійсно був на позиції, з якої не міг стріляти в журналістів ні з міномета, ні з автомата. Крім того, я заявив, що ми залишаємо за собою право надати свідчення інших свідків і додаткові документи. Ми також плануємо допитати керівництво Національної гвардії України. Ми прагнемо довести, що звинувачення не тримаються купи, а Віталій Марків повинен вийти на свободу ", - заявив адвокат.

Проміжні підсумки розслідування слід очікувати в кінці серпня.

Рішення за запитом захисника українця на міжнародні слідчі дії стане відомим протягом 15-20 днів: якщо воно буде позитивним, то відправитися в Україну група зможе вже у вересні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...