"Нас переслідують всі країни світу. А самі ми білі та пухнасті": Психіатр поставив діагноз росіянам

Російський народ завжди живе під впливом міфі: раніше це були Ленін і Сталін, а зараз в російському суспільстві спостерігається загальна міфологізація політики і персони Путіна.

Росія живе з міфом під назвою "Путін". Ілюстрація:kontrmaidan.ru

Політика нинішнього президента Росії Володимира Путіна і масова сліпа віра росіян у нього приведуть до плачевних наслідків. Про це заявив психіатр Андрій Більжо, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

На його думку, російський народ завжди живе під впливом міфів. Наприклад, раніше це були Ленін і Сталін. І зараз в російському суспільстві спостерігається загальна міфологізація політики і персони Путіна.

"Зараз ми живемо з міфом під назвою "Путін". У процесі створення таких міфологем підтягуються і вигадуються різні псевдоісторичні дурні вигадки, що явно порушують реальну логіку. Наприклад, зараз у нас на вершині "вертикалі влади" сидить Путін в римській туніці. Але що, питається, буде завтра?" — каже Більжо.

Він стверджує, що якісь історичні факти в Росії "тасуються, як у колоді карт ", вигідній політикам. Також, на думку психіатра, росіяни занурилися в загальну параною.

"Доводиться констатувати паранояльність, параноїдне марення переслідування. Нас переслідують всі країни світу, включаючи Америку з Обамою на чолі. Вони нас труять, вбивають, позбавляють пенсій тощо. А самі ми білі та пухнасті. Так ось це — точно параноїдне марення",— пояснює Більжо.

Експерт стверджує, що для суспільства, як і окремої особистості, така параноя залишає погані наслідки. "Спочатку підступає паранояльне марення, потім — параноїдне, а далі — парафренне. Це коли особистість остаточно розпадається і просто зникає.

Парафренне марення — фантастичне, коли у свідомості вже неможливо приклеїти одне до іншого. От мені здається, ми перебуваємо саме в цій небезпечній стадії, і не здивуюся, якщо з'явиться щось схоже на синдром Кандинського-Клерамбо, коли на нас почнуть "впливати". Та на нас вже "впливають"!" — вважає Андрій Більжо.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...