NASA свідчить: на загадковому Титані може існувати життя

Вчені вважають, що на гігантському супутнику Сатурна, як і на Землі мільярди років тому, можуть проходити розвиток ранні форми життя.

Загадковий Тітан. Фото: pl.nasa.gov

NASA опублікувало вражаючий знімок Титана в фазі півмісяця, зроблений зондом Cassini, що виконує дослідницьку місію на орбіті Сатурна. При створенні фотографії камера Cassini використовувала фільтри синього кольору. Знімок не проходив обробки і доступний для скачування саме в тому вигляді, в якому був отриманий з Cassini, повідомляють Патріоти України з посиланням на NASA / JPL / SSI.

Знімок зроблений з відстані близько 4000 км. Розмитий край диску Титана є не дефектом знімка, а черговим свідченням існування на супутнику Сатурна щільної атмосфери.

Титан часто називають одним з найзагадковіших тіл у Сонячній системі. Цей другий за розмірами супутник Сатурна поступається лише Ганімеду, супутнику Юпітера. Титан на 50% більше Місяця за діаметром і на 80% - по масі.
Після Землі і Марса це третій об'єкт в Сонячній системі, на поверхні якого є вода. Багато вчених припускають, що Титан може проходити ранні стадії розвитку, які Земля пройшла мільярди років тому. Цілком ймовірно, що на поверхні небесного тіла можуть існувати примітивні форми життя.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...