"Нашою стратегічною метою залишається вступ до НАТО", - Порошенко

Президент зазначив, що зараз співпраця України із Альянсом тісна, як ніколи раніше.

Петро Порошенко. Фото: tsn.ua.

Вступ до Північноатлантичного Альянсу є стратегічною метою України, але всі кроки до членства мають бути виваженими. Про це заявив презент України Петро Порошенко, виступаючи на відкритті сесії Верховної Ради 6 вересня, передають Патріоти України із посиланням на УП.

"Ми вийшли на безпрецедентний і як ніколи тісний рівень співпраці з країнами Альянсу – і будемо далі підвищувати, поширювати, поглиблювати до повного досягнення критеріїв членства", – заявив він. "Нашою стратегічною метою залишається вступ до НАТО. Цей дороговказ для нас непорушний, як Полярна зірка на зоряному небі. І важливо, що за 2,5 роки кількість прихильників вступу України значно зросла та вже істотно перевищує кількість противників", – сказав Порошенко.

Втім він визнав: "У цьому питанні все ще спостерігаються суттєві відмінності між різними макрорегіонами". "Слід також усвідомлювати, що в Альянсі теж нема консенсусу щодо членства України. Так, формально двері відкриті, починаючи з Бухарестського саміту 2008 року. Але ці двері сенсорні – і можуть і зачинитися при надто різкому наближенні. Тому кожен наш крок має бути виваженим, наперед прорахованим – щоб не вийшло так, як із планом членства 8 років тому", – додав Порошенко. Він наголосив, що "ті заходи, які ми здійснюємо тепер – насправді, значно більше, ніж проект ПДЧ 2008 року (Плану дій щодо членства)".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...