Навіть в меншості "Шахтар" зумів перемогти "Брагу" з рахунком 2:0 (відео)

Після цієї перемоги "Шахтар" набрав 6 очок і став одноосібним лідером групи Н.

Гравці ФК "Шахтар". Фото: news.online.ua.

"Шахтар" здобув другу перемогу в груповому раунді Ліги Європи. У Львові донеччани обіграли колишній клуб Пауло Фонсеки, португальську "Брагу" з рахунком 2:0. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на gazeta.ua.

"Шахтар" зі стартових секунд дав "Бразі" зрозуміти, хто на "Арені Львів" господар. А вже на 5-й хвилині "гірники" вийшли вперед. Фред з лівого флангу навісив у штрафний, а Степаненко виявився найспритнішим у скупченні гравців обох команд і без перешкод розстріляв кіпера гостей Марафона.

Донеччани продовжували володіти тотальною перевагою, втім лідери атаки Коваленко, Феррейра з шаленою регулярністю тринькали свої моменти. Відзначимо, що участь у матчі через стан здоров'я не змогли взяти Ракицький та Срна. Останнього на правому фланзі захисту замінив Бутко, який на 19-й хвилині міг стати автором гольового прострілу у воротарський на Феррейру, але захисник "Браги" в останній момент ліквідував загрозу.

А ще через 9 хвилин вже Коваленко після довгого розіграшу без перешкод головою намагався пробити кіпера гостей. Втім зробив це не найкращим чином, м'яч став легкою здобиччю Марафона. Взагалі, під кінець тайму "Шахтар" зменшив стартовий запал і грав виключно за рахунком. Але навіть за таких умов "Брага" не знайшла жодного контраргумента. Він з'явився сам за мить до фінального свистка, коли Орта впав у штрафному господарів після боротьби з Фредом. Об'єктивно німецький арбітр Тобіас Штілер мав підстави вказувати на "точку", втім його свисток просигналізував лише про завершення першої половини зустрічі.

Втім, доля нібито посміялася над донеччанами через дві хвилини після початку другого тайму. Фред вийшов сам на сам із голкіперомі впав у боротьбі з захисником. На думку арбітра, це була симуляція, а бразильський футболіст побачив перед собою жовту картку. Вона була для нього вже другою у цей вечір і автоматично перетворилася на червону.

Але в меншості "Шахтар" зумів подвоїти свою перевагу. Після удару Бернарда зі штрафного м'яч після рикошету від стінки опинився в Коваленка, який спокійно пробив повз голкіпера. В час, що залишився, команди відверто догравали, адже "Шахтар" у меншості не намагався щось вигадувати, а контролював хід гри, а "Брага" була нездатна щось змінити.

Після цієї перемоги "Шахтар" набрав 6 очок і став одноосібним лідером групи Н. В паралельному матчі "Гент" з аналогічним рахунком переміг "Коньяспор".

Ліга Європи. 2 тур

"Шахтар" (Донецьк, Україна) - "Брага" (Португалія) - 2: 0

Голи: Степаненко, 5, Коваленко, 56

Вилучення: Фред, 48

"Шахтар": 30. П'ятов - 2. Бутко, 5. Кучер, 18. Ордець, 31. Ісмаїлі, 6. Степаненко, 8. Фред, 11. Марлос (Тайсон, 74), 74. Коваленко (Малишев, 90 + 2 ), 10. Бернард, 19. Феррейра (Дентіньо, 85)

"Брага": 28. Марафону - 15. Баяно, 44. Артур Жорж, 3. Росич, 87. Гойя, 35. Вукчевич, 63. Мауро, 23. Педру Сантуш (Бакіч, 67), 21. Орта (Стоїлькович, 58 ), 9. Хассан, 7. Вілсон Едуарду (Мартінез, 67).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...