"Не про...бите страну без меня, будь ласка": Узбек-доброволець "Айдару" поскаржився, що йому відмовили у статусі біженця

Однак повідомлення у соцмережі настільки стурбувало українських патріотів, що вони допомогли узбеку вирішити його проблему.

Шавкат Мухаммад. Фото: соцмережі.

Узбек Шaвкaт Мухaммaд, який воював на Донбасі за Україну у складі добровольчого батальйону "Aйдaр", змушений виїхати з України через те, що йому відмовили в статусі біженця. Новину передають Патріоти України.

"Завтра виїду з України", – написав він в своєму Facebook. За словами бійця, це вже третя відмова і оспорювати його він не буде через недовіру до української судової системи.

У коментарях Мухaммaд опублікував повідомлення від Державної міграційної служби України "про відмову у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту". Далі військовий планував виїхати до Євросоюзу, оскільки в Узбекистані його чекає арешт. Новина сколихнула україномовну Мережу: звістку про кричущу несправедливість підхопили в Facebook ряд блогерів і журналістів.

В результаті цю проблему було вирішено: "Нікуди поки не їду. Хороші люди підключилися, кошмаритимемо ДМС (Державну міграційну службу. - Ред.)", - написав Шaвкaт Мухaммaд в Facebook у вівторок, 1 листопада.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...