Не зважили на застереження Авакова: Блокадники Донбасу оголосили план радикальних дій

Лише впродовж минулого місяця через прикордонну залізничну станцію у Конотопі пройшло близько тисячі вагонів з вугіллям.

Блокада Донбасу. Фото: соцмережі.

Організатори торгової блокади Донбасу оголосили про намір повністю перекрити поставки вугілля з Росії в Україну. Про це заявив один з координаторів «Штабу блокади торгівлі з окупантами» Анатолій Віногродський під час прес-конференції, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Він заявив, що лише впродовж минулого місяця через прикордонну залізничну станцію у Конотопі пройшло близько тисячі вагонів з вугіллям. Крім того, за його даними, до кінця поточного року Україна має намір сплатити Росії за вугілля 600 млн доларів.

«Ми оголосили мобілізацію всіх наших прихильників. Ми проводимо реєстрацію людей і збираємося, щойно будемо готові фізично, перекрити доступ російського вугілля (а ми вважаємо, що більша частина цього російського вугілля йде з окупованих територій, а не лише з шахт Ахметова, як нам говорять), ми збираємося повністю перекрити поставки вугілля з Російської Федерації. І ми вимагаємо від Гройсмана затвердити подання, яке подав глава Міненерго Насалик про заборону торгівлі вугіллям з Росією», – заявив Віногродський.
Нагадаємо, що 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій. 26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону «Айдар» Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...