Неабиякий ідіотизм: Янукович під час відеодопиту сам зізнався у державній зраді

Екс-президент Віктор Янукович 28 листопада під час відеодопиту розповів, що 1 березня 2014 року попросив президента РФ Володимира Путіна застосувати війська для "відновлення законності" в Україні.

Віктор Янукович. Фото: crime-ua.com.

Президент-утікач Віктор Янукович під час відеодопиту підтвердив свою причетність до окупації Криму та російської агресії на Донбасі. Про це на брифінгу сказав генеральний прокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України із посиланням на gazeta.ua.

"Цей лист (Януковича до президента РФ Володимира Путіна. - Ред.) не має офіційного характеру, бо на той момент Янукович не був президентом. Цей лист лише створює видимість легітимності окупації Криму та подальшого вторгнення на українську територію російських військ. Ми кваліфікуємо це як державну зраду та зазіхання на територіальну цілісність і суверенітет України. Він є підозрюваним. Чому ця справа раніше не могла бути? Тому що Віктор Федорович, маючи неабиякий талант ідіотизму, сам на прес-конференції заявив, що підписав цей лист. Оригіналу в нас, звісно, нема. Тому нам дуже потрібне було його зізнання. Зараз відбуваються офіційні експертизи, які встановлять, що на відео був саме він, що був саме його голос", - сказав Луценко.

"Після цього висунемо обвинувальний акт Януковичу. Упевнений, це буде підставою для судового переслідування. Сподіваюся на об'єктивність і стислі терміни судового розслідування", - наголосив генпрокурор. Екс-президент Віктор Янукович 28 листопада під час відеодопиту розповів, що 1 березня 2014 року попросив президента РФ Володимира Путіна застосувати війська для "відновлення законності" в Україні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...