Неймовірно: Телескоп NASA сфотографував у космосі "різдвяну зірку"

Даний космічний об'єкт розташований в сузір'ї Жертовник на відстані в 11 тис. світлових років від Землі.

Ілюстрація: telegraf.com.ua

Космічний телескоп Hubble, що належить національному космічному відомству США, зумів зафіксувати незвичайну туманність, яка нагадує різдвяну зірку. Знімок, зроблений телескопом, оприлюднило NASA, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Hubble знайшов в космосі щось, схоже на барвисте святкове прикрашання. Насправді це зображення NGC 6326, планетарної туманності з яскравими потоками газу, які висвітлені центральною вмираючою зіркою", - повідомила прес-служба агентства.

За словами астрономів, коли вік зірки збільшується, а так звана "червона фаза" її життя закінчується, то вона викидає газ зі своєї поверхні, зберігаючи високу температуру, як компактний білий карлик.

Нечасто ці викиди виробляють симетричні потоки газу, що світиться, однак NGC 6326 набагато менш структурований.

"Ця картинка була створена із зображень, зроблених за допомогою широкоформатного космічного телескопа Hubble. Яскраві сині і червоні відтінки походять від матеріалу, що включає іонізований кисень і водень, які світяться під дією жорсткого ультрафіолетового випромінювання від ще гарячої центральної зірки", - додали в NASA.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...