"Немає ніякого котла, але обстріли дуже потужні": Волонтер розповів про останні події з фронту "з перших рук" (відео)

Мирослав Гай наголосив, що не можна день-у-день розповідати про втрати, бо російсько-окупаційні війська моніторять відкриті джерела інформації і таким чином можуть розуміти ступінь ефективності обстрілів.

На Світлодарській дузі. Фото: Україна молода.

Керівник Благодійного фонду "Мир і ко" та волонтер Мирослав Гай у ефірі "5 каналу" розповів, що наразі відбувається на фронті та чому не можна звинувачувати Міністерство оборони України у відсутності оперативної інформації. Патріоти України пропонують вам переглянути відеозапис цієї бесіди.

"Зараз, останній тиждень, були потужні обстріли. Обстрілювали не тільки Світлодарську дугу. І під Маріуполем стріляли, і під Широкіним. І 152-міліметрові били... Чимось нагадує Дебальцеве, тобто немає ніякого котла, але потужність обстрілів по шість годин - гатять з усього", - зазначив волонтер.

На коментар ведучого щодо надзвичайної кривавості останніх днів - кілька загиблих та один полонений український військовослужбовець, Гай заявив:"Люди зараз кричать, що Міноборони не доносить правдивої інформації. Це не так. По-перше, вони не можуть відповідати за всі підрозділи, що знаходяться там (у зоні АТО – Ред.). Там є добровольці, які не прикомандировані... По-друге, Генштаб не може розповідати про втрати, доки не буде офіційного підтвердження, поки цю людину не знайдуть".

Крім того, Гай наголосив, що не можна день-у-день розповідати про втрати, бо російсько-окупаційні війська моніторять відкриті джерела інформації і таким чином можуть розуміти ступінь ефективності обстрілів. Необхідно користуватися досвідом Ізраїльської армії, яка не надає інформації щодо втрат, доки військова операція не завершиться. Більше подробиць у відео.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...