Ніякий не безвіз: Аваков не зрозумів, який документ підписував разом з Клімкіним

В рамках візиту в Україну керівника швейцарського МЗС Дідьє Буркхальтера Аваков дійсно підписав з ним угоду про реадмісію, але не підписував ніяких інших угод.

Арсен Аваков. Фото: KramatorskPost.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про підписання зі Швейцарією "угоди про безвізовий режим". Відповідне повідомлення розміщене у власному акаунті міністра в соціальній мережі Twitter, передають Патріоти України.

"Разом з Павлом Клімкіним підписали від імені України зі Швейцарією угоди про безвізовий режим і реадмісію. Європа стає ще ближче!" - заявив він.

У той же час інформація, поширена Аваковим, не відповідає дійсності. В рамках візиту в Україну керівника швейцарського МЗС Дідьє Буркхальтера Аваков дійсно підписав з ним угоду про реадмісію, але не підписував ніяких інших угод. Клімкін підписав угоду про візове спрощення, яке встановлює правила отримання віз і не стосується безвізових поїздок.
Незважаючи на це, безвізовий режим між Україною і Швейцарією запрацює з 11 червня без прийняття будь-яких угод, він буде поширюватися на громадян України, які подорожують з біометричними паспортами; Швейцарія, яка є членом Шенгенської угоди, зобов'язана виконувати рішення ЄС про скасування короткострокових віз для українців. Ті громадяни, у яких є паспорти старого зразка, можуть продовжувати оформляти візи для короткострокових поїздок; правила їх оформлення передбачені угодою, підписаною в Києві 7 червня.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...