Німці розповіли про важку поразку Суркова на Донбасі

Призначення Леоніда Пасічника на посаду "глави сепаратистського регіону" розцінюється як "перемога ФСБ у протистоянні з московською групою, яку очолює Владислав Сурков".

Суркова перемогли? Фото: ТАСС.

Військовий заколот у Луганську 24 листопада набрав несподіваних обертів. Так, ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький раптово написав заяву про "відставку" за станом здоров'я. Його місце тимчасово зайняв 47-річний "міністр держбезпеки" псевдореспубліки Леонід Пасічник. Плотницький прорахувався в боротьбі за владу – і тепер він змушений податися в "заслання". Про це пише Sueddeutsche Zeitung, передають Патріоти України.

Видання додає, що колишній глава "ЛНР" був поміченим у Москві. "Він (Плотницький – ред.) допустив помилку, почавши боротьбу за владу без узгодження з Москвою. Колишній "польовий командир", якого вважають украй корумпованим, очолював "ЛНР" три роки. Тепер він захотів вивести з гри "іншого польового командира" – "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета. Але у Корнета, який тісно пов'язаний із ФСБ, карта була кращою: за допомогою озброєних сепаратистів, яких у Луганськ направили лідер "ДНР" Захарченко і, очевидно, ФСБ, він вивів із гри самого Плотницького", – йдеться у публікації.

Однак "т. в. о. голови ЛНР" став не Корнет, а Пасічник, ветеран українських і, ймовірно, російських спецслужб. За словами ветеранів СБУ, ворожі агенти могли завербувати Пасічника ще до 2006 року, зазначається у статті. Його призначення на посаду "глави сепаратистського регіону" розцінюється як "перемога ФСБ у протистоянні з московською групою, яку очолює Владислав Сурков", представник президента РФ на Донбасі, зауважує німецька газета.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...