​Новий Fiat 500 2019 року буде оснащений 48-вольтною гібридною технологією

Нова версія Fiat 500 буде дотримуватись своєї перевіреної часом формули ретро-дизайну, проте очікується застосування радикальної гібридної технології.

Прогнозується, що Fiat 500, більше інформації про який знайдете тут, змінить свій 1,3-літровий дизельний двигун MultiJet на більш екологічну, 48-вольтну гібридну технологію. Це відбудеться наприкінці десятиліття із появою нової моделі.

З метою зменшення кількості викидів оксиду азоту, керівник корпорації Fiat Chrysler Серджіо Маркіонне шукає більш екологічно-безпечні та економічні варіанти силових агрегатів для своїх автомобілів. В той час, як до модельного ряду елітних авто Alfa Romeo та Maserati приєднаються гібридні версії з можливістю підзарядки від електромережі, до найменших автомобілів групи застосують більш бюджетний підхід.

Маркіонне повідомив, що вони будуть тестувати різні технології. Сьогодні на автомобільному ринку досить мало визначеності, проте одне відомо точно – малолітражні дизельні двигуни відходять у минуле. З рештою варіантів можна експериментувати, що входить в плани автомобільної групи.

Хоча, Маркіонне стверджував що вартість технології мала б знизитись до того, як суперміні з можливістю підзарядки від електромережі стануть реальністю - він зрозумів, що помірні гібриди будуть наступним логічним кроком.

«Я вважаю, що гібридні малолітражки - неминучі» - він сказав. «Ми всі рухаємось у вірному напрямку. Питання не в технології, а у вартості, та в тому, чи буде платити споживач.»

«Ми досі випускаємо у великій кількості такі автомобілі, як Fiat Panda та Fiat 500. Заповнивши цей сегмент повністю гібридними авто, ми знищимо його. Нам необхідно знайти інші можливості. Саме тому, на мою думку, ми маємо застосовувати в більшій мірі 48-вольтні системи.»

Встановлення такої системи має зробити наступне покоління Fiat 500 більш швидким та дешевшим в експлуатації порівняно з поточною версією. Однак, враховуюче минулорічне оновлення модельного ряду конкурента MINI, малоймовірно що ми побачимо радикально модернізований Fiat 500 раніше 2019 року.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...