Обстріл шахти "Бутівка": Серед українських бійців є загиблі та поранені, - волонтер

Вночі поранених транспортували до лікарні Мечникова, до ранку вони вже повинні були бути в Дніпрі.​

Шахта "Бутівка". Фото:rbc.ua

Бойовики обстріляли передові позиції збройних сил України на шахті "Бутівка" Донецької області. В результаті обстрілу 11 осіб поранено, четверо загинули. Про це повідомила медик-волонтер з медичного батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич в своєму Facebook, інформують Патріоти України.

"На даний момент з 11 поранених ПС: вісьмох наші екіпажі вже доставили в лікарню Мечникова, один хлопчик легкий, тому в Красноармійську після наданої допомоги повернувся на позицію. Ще двоє важких досі перебувають в госпіталі Красноармійська, стан важкий, вони прооперовані, але обидва вже стабілізуються", - написала вона.

За словами Зінкевич, вночі поранених також транспортують до лікарні Мечникова, тому до ранку вони вже повинні бути в Дніпрі.

"Тіла 4-200 ПС (Ярик, Гуцул, Док, Легат - рідні вже повідомлені, не варто раніше публікувати інформацію) через годину будуть в Дніпрі, в морзі при Мечникова. Завтра вранці починаю оформляти документи. Також завтра визначимося після розмов з близькими з місцем, датою і часом похорону і прощання", - додала Зінкевич.

Волонтер також просить всіх бажаючих допомогти в транспортуванні або купівлі трун чи атрибутів, або просто безпосередньо сім'ям можуть писати їй або приходити в волонтерський штаб.

Також вона попросила не виставляти прізвища загиблих і поранених, оскільки це не раз заважало їх близьким та рідним.

Командир добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Андрій Стемпіцький на своїй сторінці в Facebook опублікував фотографії бійців, які, за його словами, загинули в результаті обстрілу бойовиками в районі шахти "Бутівка".

"Вічна Слава і Честь Воїнам ДУК ПС! Дивіться на цих хлопців всі ті, хто сьогодні розповідав, що ніхто не загинув, що це все фейк, брехня і незрозумілі ігри. Олександр Мотузянік, дивись. Представники МО, хто писав заяви, що ніхто не загинув - дивіться.

Журналісти, які свідомо, за вказівкою згори, не подавали інформацію або замовчували її -Дивіться. І нехай їхні обличчя стоять у вас перед очима, як нагадування, що є речі важливіші, ніж гроші і посади", - заявив командир ДУК "Правий сектор".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...