Один з найпопулярніших в Україні файлообмінників EX.UA припиняє свою роботу

Однією з причин власники ресурсу називають нове законодавство України у кіберпросторі.

Ілюстрація:5 канал

Найбільший в Україні файлообмінник EX.UA прийняв рішення припинити роботу. Про це йдеться в повідомленні компанії, яке є в розпорядженні ЛІГА.net, зазначають Патріоти України.

Ресурс попросив всіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів до 30.11.2016. Також повідомив користувачів mail.ex.ua, що даний сервіс буде найближчим часом перенесений на новий домен.

"За останній рік EX.UA довелося відчути на собі прямі погрози, шантаж (в т.ч. і на міждержавному рівні), DDOS атаки. Дані дії наражають на небезпеку особисту інформацію та особисті файли користувачів, які зберігаються на ресурсі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє ресурс, EX.UA працював в правовому полі. "Не всім подобалася таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. EX.UA дотримувався авторських прав, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику.

При цьому, ресурс не схвалює ту систему розподілу і управління авторськими правами, яка склалася сьогодні ", - йдеться в повідомленні. "Останні законодавчі ініціативи в сфері нібито боротьби з піратством несуть всі ознаки нецивілізованого лобізму. Новий закон, який знаходиться на підписанні у президента, робить невигідним його дотримання: він буде діяти тільки проти тих, хто спробує йому слідувати.

Він буде стимулювати нехтування авторськими правами. І тому він не вигідний. Він мертвий. Вигоду отримають тільки іноземні компанії. Українські правовласники не отримають більше грошей. Український бюджет не отримає взагалі ніяких грошей. А український глядач отримає меншу свободу вибору.

Ми вважаємо те, що зараз буде відбуватися в Україні після прийняття закону, сильно шкодить її інтересам", - повідомляють в EX.ua

Як стало відомо, вчора правоохоронні органи припинили роботу ще одного популярного відео-сховища FS.to. Згідно з даними SimilarWeb, в жовтні на сайті fs.to було 23 млн відвідувань, а на ex.ua - 36,6 млн

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...