"Огірок" готовий до бою: Аваков показав новітній міський танк "Азовець" (фотофакт)

Користувачі соцмереж називають нову бойову машину "огірочком".

Танк "Азовець". Фото: соцмережі.

В Україні створили інноваційний танк "Азовець" для ведення бою в міських умовах. Про це написав на своїй сторінці у Facebook очільник МВС України Арсен Аваков, передають Патріоти України.

"Практично готовий до випробувань. Наш перший прототип, як ми його називаємо - інноваційний міський танк! Мобільність і реагування на швидкісні загрози. Суперзахищений. Сучасне озброєння для двох незаселених веж", - наголосив він.

Окремо Аваков подякував харківським інженерам та конструкторам, які провели відмінну роботу. "Як і ті патріоти, хто допомагав своїми коштами. Спасибі вам!" - додав він. Водночас користувачі соцмереж уже жартома називають його "огірочком".

У прес-службі МВС України розповіли, що створений танк має два бойових модулі, які дають змогу їхнім операторам контролювати обстановку, маючи сектор огляду у 180 градусів кожен. "На озброєнні танк має спарені авіаційні гармати зі значною скорострільністю. Крім того, розробники спроектували унікальний захист машини, який дає їй змогу протистояти майже всім відомим боєприпасам, передбаченим для враження броньованої техніки. Керує бойовою машиною екіпаж з чотирьох бійців", - зазначили у відомстві.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...